De grote ontsnapping: Politieke editie Suriname  

Welkom bij de nieuwste aflevering van “De Grote Ontsnapping: Politieke Editie”, waar onze heldhaftige politici – Bouterse, Simons, Misiekaba en Akiemboto – de kunst van de verdwijntruc hebben geperfectioneerd. In 2020, na glorieuze overwinningen, deden ze een Houdini door hun zetels in de DNA te negeren.

“Waarom lastige debatten aangaan als je ook monologen kunt houden vanuit de coulissen?”, moet Bouterse gedacht hebben.  

Onze lieftallige Jenny Simons, die vermoedelijk van dokken houdt, koos voor de stealth-modus om zo het verantwoording afleggen over haar 10-jarige regime als DNA-voorzitter te omzeilen.

“Waarom je verleden onder ogen komen als je ook in de schaduwen kunt schuilen?”, lijkt haar levensmotto.  

André Misiekaba, onze bekeerde politicus die naar het pad van het licht is gegaan, had een moment van goddelijke ingeving (of was het gewoon gezond verstand?) en nam afstand van zijn partij.

Echter, geruchten zeggen dat hij, gewapend met een gloednieuw visioen van God, op het punt staat een grandioze comeback te maken.

“Wie heeft er consistentie nodig als je ook spirituele wedergeboortes hebt?”, mijmert hij waarschijnlijk.  

En dan Sergio Akiemboto, de stille schaduw die de verantwoordelijkheid als ex-directeur van Grassalco en minister van Natuurlijke Hulpbronnen vakkundig ontwijkt. Waarom zou je immers de puinhoop opruimen als je ook kunt verdwijnen?  

Deze vier musketiers van de politieke onbetrouwbaarheid maken zich wellicht op voor een glorieuze terugkeer. Maar, waarom de moeite nemen om betrouwbaar te zijn, als je ook met nieuwe drogredenen weer op het toneel kunt verschijnen?

Dames en heren, blijf kijken, want in Suriname is de politieke magie nooit ver weg. In “De Grote Ontsnapping: Politieke Editie” is alles mogelijk, zelfs het onmogelijke.

error: Kopiëren mag niet!