Ex-vriendin Diddy wil de wereld ‘maar één ding vragen’ nadat uitgelekte video haar gelijk bewees over mishandeling

Zangeres Cassie Ventura (37) heeft voor het eerst zelf gereageerd op de uitgelekte video waarin te zien is hoe haar ex-vriend, rapper Sean ‘Diddy’ Combs, haar mishandelt in een hotel. Diddy’s advocaat schilderde haar af als leugenaar en geldwolf toen ze hem eerder aanklaagde, maar na verschijning van de video bood Diddy alsnog zijn excuses aan.

Ventura wil de lezers van haar verklaring ‘maar één ding’ vragen. Cassie, zoals ze kortweg bekend is, bedankt haar familie, vrienden en volslagen vreemden voor hun steun de afgelopen dagen.

Een video van Cassie en Diddy uit 2016 ging sinds vrijdag de wereld over. Op de beveiligingsbeelden is te zien hoe Combs zijn toenmalige vriendin achtervolgt in de gang van een hotel in Los Angeles, op de grond gooit, trapt en over de vloer sleept. Later gooit hij ook een object in haar richting, naar verluidt een vaas. De rapper heeft het hotel omgerekend 45.000 euro betaald om de opnames mee naar huis te nemen, stelde Ventura eerder. Vrijdag kwamen ze toch naar buiten via CNN.

Hoewel het lokale Openbaar Ministerie liet weten dat Diddy niet meer vervolgd kan worden voor mishandeling omdat het incident te lang geleden plaatsvond, lijkt de video wel definitief de val van zijn carrièrỳðe te betekenen. Cassie sleepte hem vorig jaar voor de rechter en beschuldigde hem van verkrachting en jarenlang geweld. De twee kwamen tot een schikking, waarvan de inhoud onbekend is.

“Dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om dit probleem serieus te nemen”, schrijft ze. “Mijn enige vraag aan iedereen is om je hart ervoor open te stellen om slachtoffers ook de eerste keer te geloven. Het kost veel moed om de waarheid te vertellen over een situatie waarin je machteloos was.”

Ze steekt virtueel haar hand uit naar mensen die ‘nu in angst leven. “Zoek contact met je naasten, vervreemd ze niet van je.”

error: Kopiëren mag niet!