Bruin leidingwater baart bewoners Moengo zorgen

De inwoners van Moengo maken zich steeds meer zorgen over de kwaliteit van hun drinkwater. Het water dat door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wordt geleverd, is al geruime tijd bruin van kleur. Ondanks herhaaldelijke klachten van de gemeenschap blijft een structurele oplossing uit.

Het probleem begon enkele maanden geleden toen bewoners merkten dat het leidingwater een ongewone kleur en geur had. Sindsdien hebben talloze bewoners contact opgenomen met de SWM om hun zorgen te uiten. 

De gezondheidsrisico’s van verontreinigd drinkwater zijn aanzienlijk. Bruin water kan wijzen op de aanwezigheid van roest, sedimenten of zelfs schadelijke bacteriën, die allemaal ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Inwoners van Moengo zijn dan ook bezorgd over de mogelijke gevolgen voor hun gezondheid en die van hun kinderen.

De burgers durven het water niet meer te gebruiken om te koken of om kinderen het te laten drinken. Veel van de inwoners voelen zich in de steek gelaten.

Lokale activisten hebben inmiddels aandacht gevraagd voor het probleem.Het blijft afwachten of de klachten van de bewoners van Moengo eindelijk gehoor zullen vinden en of er spoedig een einde komt aan de levering van bruin leidingwater. Tot die tijd blijft de onzekerheid over de kwaliteit van het drinkwater een dagelijkse zorg voor de inwoners van deze gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!