Lege percelen onder wied vormen grote last voor buurtbewoners

Lege percelen die overwoekerd zijn door onkruid vormen een groeiend probleem voor omwonenden. Terwijl de meeste mensen hun steentje bijdragen om het criminaliteitscijfer te minimaliseren, blijven deze percelen een schuilplaats bieden voor criminelen. Dit leidt tot een gevoel van onveiligheid en ongemak onder de burgers.

Ongedierte en criminaliteit

Naast het feit dat criminelen zich kunnen verbergen in de overwoekerde percelen, vormen deze ook een broedplaats voor ongedierte, zoals ratten en slangen. Buurtbewoners klagen dat deze ongewenste gasten hun leefomgeving verontreinigen en hun gevoel van veiligheid ondermijnen.

Ingrijpen van ministerie van Openbare Werken

Burgers zijn tevreden met de toezegging van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken om hen tegemoet te komen. Eerder dit jaar stelde de minister voor om de leegstaande percelen op te ruimen. Dit initiatief wordt door veel bewoners met open armen ontvangen. 

Hoewel het opruimen van de percelen een welkome maatregel is, worden de onderhoudskosten voor deze werkzaamheden naderhand aan de eigenaren van de percelen doorberekend. Dit betekent dat eigenaren van deze leegstaande percelen financieel verantwoordelijk worden gesteld voor het onderhoud ervan. 

Oproep tot actie

Minister Nurmohamed heeft hiermee geprobeerd om de eigenaren van de leegstaande percelen op hun verantwoordelijkheid te wijzen, om waar nodig zelf preventief onderhoud te plegen,

error: Kopiëren mag niet!