GBB-minister Vorswijk: “Elke week gronduitgiften nu, zonder de hele regering”

“We hebben voorlopig geen grote gronduitgiften als vroeger, waarbij de hele regering aanwezig was. Maar wij posten via onze Facebookpagina zodat de mensen zelf naar het domeinkantoor kunnen om hun stukken op te halen en in orde te maken.” Dat zei minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers vergadering die woensdag gehouden werd. 

“Het loopt wel met de achterstand. Wij lopen dat wekelijks in en roepen mensen op om in de rustperiode langs te komen”, vervolgde ze. 

De bewindsvrouwe ging ook uitgebreid in op de kwestie Stalweide in Nickerie. Ze zei dat de ondernemer achter de stichting, Radjie Rijst Industries, een vertekend beeld heeft gepresenteerd waardoor er per abuis ongeveer 200 hectare van Stalweide 3 Blok 2, welke het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij toebehoort, uitgegeven werd door GBB aan de stichting. “Op de manier hoe hij de stukken heeft gepresenteerd, werd het beeld geschetst dat hij al in het gebied actief was”, gaf de minister aan.

In deze zaak zijn inmiddels over en weer rechtszaken aangespannen. De Kort Gedingrechter besliste eerder positief in het Kort Geding dat aangespannen was door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij tegen Radjie Industries. 

Vorswijk gaf woensdag aan, dat Radjie inmiddels nog een zaak aangespannen heeft. 

De minister is een hele periode met verlof geweest en keert terug na een periode van enorme problemen rond grondbeleid, voornamenlijk Stalweide. 

error: Kopiëren mag niet!