Kort Gedingrechter gelast COL acties onderwijsbonden op te heffen

De Kort Gedingrechter heeft dinsdag de COL (Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren) bevolen de acties van de bij haar aangesloten onderwijsbonden op te heffen en binnen een uur het werk te hervatten. Het gaat om het Syndicaat van Onderwijsgevenden Wi sa Strei en de Bond van inspecteurs bij Onderwijs. 

COL-voorzitter Hugo Blanker zegt dat de COL de acties niet opheft, maar wel opschort. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had het Kort Geding aangespannen, omdat de bij COL aangesloten bonden in actie zijn onder meer vanwege de verhoogde stroomtarieven. 

De COL is het niet eens met het besluit van de rechter. Volgens de COL is de rechter tot zijn besluit gekomen op basis van documenten die hem door de staat zijn overgelegd die onwaarheden bevatten. Blanker praat van academische fraude. De documenten waar het om zou gaan betreffen onder meer de notulen van de vergadering die president Santokhi op 7 mei had met vertegenwoordigers van de vakbeweging over de kwestie van verhoogde stroomtarieven. In het bewuste verslag staat niet aangegeven dat de COL tijdens het onderhoud met de president nadrukkelijk heeft aangegeven, dat zij in actie is en dat het in overleg is met de president. 

Afspraken met betrekking tot dat overleg heeft de regering echter niet nageleefd. 

SS

error: Kopiëren mag niet!