Veelbelovende technologische innovatie in de landbouwsector

Uit een gesprek van de redactie van Dagblad Suriname met informatietechnologie (IT-deskundige) Isrie Ravish bleek, dat de technologie veelbelovend is. Het is meer dan de normale Artificial Intelligence waarmee de doorsnee burgers de laatste tijd geconfronteerd worden.

Vooruitzichten: technologische innovatie in de landbouw

In een wereld waarin traditionele landbouwmechanisatie zijn piek heeft bereikt, staan boeren voor nieuwe uitdagingen om de groeiende wereldbevolking te voeden en tegelijkertijd duurzaam te werken. “Terwijl veel landen, waaronder het onze, nog steeds worstelen met de mechanisatie van landbouw, biedt informatietechnologie nu wereldwijd veel innovatieve oplossingen die de sector revolutioneren”, geeft de IT-deskundige aan.

Van drones voor inzaai en bemesting tot geavanceerde IT-apparaten en sensoren voor het monitoren van plagen en ziektes, de toepassing van IT in de landbouw is essentieel voor de toekomst.

Projecten ontwikkelen

In dit kader is ook in Suriname een start gemaakt om jongeren bewuster te maken van IT, om de ontstane achterstand binnen de IT-wereld in te lopen. 

Drones

Drones staan voornamelijk bekend om het maken van luchtfoto’s/video’s. Echter schuilt er meer achter deze high-tech gadgets. Een van de onderdelen van het gesprek was de inzet van drones, al vanaf de inzaai periode van padie. De IT-deskundige wist aan de redactie mee te delen, dat dit al in de voorbereidende fase is in vele landen. Suriname loopt niet achter en volgt volgens de IT-deskundige de ontwikkelingen op de voet. Het is de bedoeling dat er ook opleidingen zullen volgen om de bewustwording rond deze ontwikkelingen op te volgen.

error: Kopiëren mag niet!