Parlementsvoorzitter Bee tikt regering op vingers over grondbeleid, eenheid mist 

De voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, heeft zich uitgelaten over de aanhoudende problemen inzake grondbeleid. De toppoliticus gaf aan, dat het grondbeleid van de regering Santokhi-Brunswijk over de boeg gegooid moet worden. Volgens Bee is er geen eenheid binnen de regering als het gaat om grondbeleid. Transparantie moet volgens de parlementsvoorzitter als basis staan voor een gedegen grondbeleid. 

Tegenover ABC stelde Bee, dat grondbeleid uit de sfeer van politiek en populisme gehaald moet worden. Hij zei ook, dat er verwijten worden gemaakt over en weer in de coalitie, terwijl er naar oplossingen gezocht moet worden. 

Dit volgt nadat president Chandrikapersad Santokhi heeft gezegd, dat grondbeleid veel politieke schade berokkent aan de coalitie. Het staatshoofd gaf verder aan dat minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) tijdens overleg met hem, zelf aangeboden heeft met ontslag te gaan indien er weer fouten gemaakt worden op het ministerie. Volgens president Santokhi zijn er in de afgelopen tijd duidelijke afspraken gemaakt met de GBB-minister. “We zijn maanden bezig om de problemen op te lossen.” 

Santokhi refereerde aan de recente Stalweide-kwestie in Nickerie, die inmiddels in bodemprocedure is beland bij de rechter. Dit zorgde weer voor hoog opgelaaide emoties binnen de coalitie. Desgevraagd stelde Bee, die secretaris is van het hoofdbestuur van de ABOP, dat hij het gesprek afwacht tussen president Santokhi en minister Vorswijk, voordat hij kan oordelen over de positie van de bewindsvrouwe. 

Grondbeleid is vanaf het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk een groot probleem tussen de coalitiepartijen VHP en ABOP en heeft op diverse momenten tot conflicten geleid. 

error: Kopiëren mag niet!