“Ik moet lichaamsproducten en kleding kopen anders zien mijn dochters van 5 en 9 er heel erg uit”

Inkopen doen voor lichaamsproducten vinden mensen van belang, maar ook deze producten om het lichaam te onderhouden zijn welhaast onbetaalbaar geworden, omdat het veelal om geïmporteerde producten gaat. 

Mariska, moeder van twee, geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat het vaak best wel een klus is als zij inkopen moet doen voor haar en haar twee meisjes als het gaat om privé onderhoud.

“Voor mij doe ik niet echt veel inkopen, maar voor m’n meisje van vijf en negen doe ik het zeker. Zeep, kleren, schoenen en haarproducten moet ik ook kopen anders zien mijn dochters er heel erg uit en de prijzen daarvan zijn ook iedere keer weer niet in te schatten. Het kopen van kleren is nu niet van belang, Ik moet namelijk bijna elke dag of om de ene dag spullen kopen om in huis te zetten om te eten. Dan hoe ga je denken aan het kopen van kleren of privé dingen?”, vraagt de moeder zich af. 

“Zolang je geld in je handen krijgt, moet je aan andere dingen denken . Ook al gaan de dingen niet zo snel op, ga je toch weer spullen kopen voor je voorraad. De prijzen schieten van tijd tot tijd de lucht in.”

Rachel geeft aan, dat zij spullen moet kopen voor haar kinderen maar gelukkig alleen voor haar jongens. “Ik heb het probleem niet van maandelijkse uitgaven aan haarproducten, maar m’n jongens hebben ook heel wat dingen nodig.”

Aan kleren gaat zij niet veel uitgeven, de kleren zijn namelijk veel te duur. “Mijn jongens krijgen dus kleren van hun neef uit Nederland, ze zijn tweedehands, maar ik bespaar tenminste voor nu.”

TM

error: Kopiëren mag niet!