Christian Malanga, de Congolees die juntaleider wil worden, bezocht het Israëlische leger in 2015 en werd getraind door de Mossad

Maar dat is niet alles, samen met zijn Amerikaanse vriend Benjamin Polun bezochten ze ook de Golan Spy Shop in Israël, een bedrijf dat verborgen camera’s, GPS-trackers, enz. verkoopt en onder contract staat van de Israëlische wetshandhaving.

Het is nu bekend dat Benjamin Polun tien jaar geleden uit de gevangenis in de VS werd vrijgelaten omdat hij schuldig pleitte aan samenzwering om 50 kilo of minder marihuana in DC te distribueren, waarbij hij $101.000 verbeurde, en zijn rechtszaken werden verzegeld.

Malanga was een rijke man, voor zover nu bekend was het niet de eerste keer dat hij als huurmoordenaar optrad. In 2018 was hij betrokken bij een samenzwering om de voormalige DRC-president Kabila uit te schakelen, voor 750.000 dollar betaald door een van de toenmalige gouverneurs. Maar het plan ging niet door omdat de inlichtingendienst van de DRC het ontdekte – deze keer lijkt het erop dat hij werd ingehuurd om een mascarade uit te voeren.

Nu heeft Congo waarschijnlijk informatie gekregen van Rusland dat zij zich voorbereiden op een nieuwe staatsgreep.

error: Kopiëren mag niet!