Aftreden van Miss USA-verkiezing, een verklaring voor de chaos van de organisatie 

Hoewel Miss USA de leegte heeft opgevuld die Noelia Voigt heeft achtergelaten met de nummer twee van de Miss USA-verkiezing van 2023, Savannah Gankiewicz uit Hawaï, lijken de problemen van de verkiezingsorganisatie nog lang niet voorbij.

In een historische stap eerder deze maand namen de titelhouders van Miss USA en Miss Teen USA beiden ontslag. Miss Teen USA heeft geen vervanger aangekondigd voor UmaSofia Srivastava. Op 15 mei beweerden hun moeders, Jackeline Voigt en Barbara Srivastava, in een “Good Morning America”-interview dat de Miss USA-organisatie hun dochters mishandelde.

“De baan van hun dromen bleek een nachtmerrie te zijn,” zei Srivastava, en voegde eraan toe: “Ze werden mishandeld, mishandeld, gepest en in het nauw gedreven.” Ze wa

ren de eerste georganiseerd door Rose nadat Miss USA 2008 Crystle Stewart een maand eerder uit deze functie was teruggetreden, bijna een jaar nadat ze te maken kreeg met beschuldigingen van manipulatie van de Miss  Competitie VS 2022. 

Ze waren ook de eerste optochten onder eigendom van JKN Global Group; het Thaise bedrijf nam in oktober 2022 Miss Universe over van het in New York gevestigde IMG Worldwide LLC. Hier is alles, wat we weten over het ontslag van Miss USA en wat de volgende stap zou kunnen zijn voor de omstreden optochten. Volgens Claudia Engelhardt heeft de Miss USA-organisatie eind april twee van haar collega’s ontslagen, die assistent-nationale directeuren waren.

Hierna, vertelde Engelhardt aan USA Today, nam ze de “zeer moeilijke beslissing” om te vertrekken wat zij een “droombaan” noemt als directeur social media van de organisatie.  Ze deelde op 3 mei een lange verklaring op Instagram waarin ze het ‘huidige management’ publiekelijk veroordeelt, omdat het op een ‘onprofessionele en ongepaste’ manier tegen de rechthebbenden heeft gesproken en zich schuldig heeft gemaakt aan ‘giftigheid en pesten op de werkplek’.

error: Kopiëren mag niet!