Weg naar Apoera ‘scheurt’ open door hevige regenval

De weg die mensen van en naar Apoera leidt is door hevige regenval ‘gescheurd’, waardoor het verkeer in het gebied ernstig wordt belemmerd. De schade is aanzienlijk en heeft geleid tot noodoplossingen om de weg voorlopig weer begaanbaar te maken. De gemeenschap is echter verontwaardigd over het gebrek aan preventieve maatregelen. 

Ronnie Simon, districtsraadslid en inwoner van het getroffen gebied, geeft in een reactie aan Dagblad Suriname aan, dat tijdens de droge periode weinig tot geen inspanningen zijn geleverd om ervoor te zorgen dat de weg bestendig zou zijn tegen de zware regenval. 

Het gebrek aan preventieve maatregelen tijdens de droge tijd heeft nu ernstige gevolgen voor de inwoners van Apoera en omliggende dorpen. 

Noodoplossingen

Volgens Simon wordt de enorme schade nu met noodoplossingen aangepakt. “Er zijn tijdelijke maatregelen getroffen om de weg weer begaanbaar te maken, maar dit is slechts een pleister op de wond”, legt hij uit. “Wat we echt nodig hebben is een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat dit niet weer gebeurt bij een volgende regenval.”

De bewoners van het gebied zijn bezorgd over de continuïteit van hun dagelijkse activiteiten. De slechte staat van de weg heeft niet alleen invloed op het verkeer, maar ook op de levering van essentiële goederen en diensten.

Oproep tot actie

Simon roept de autoriteiten op om snel en doeltreffend te handelen. “Er moet een uitgebreide evaluatie en reconstructie van de weg plaatsvinden”, dringt hij aan. “Dit is niet alleen een kwestie van infrastructuur, maar ook van de veiligheid en het welzijn van de mensen die hier wonen.”

error: Kopiëren mag niet!