Politie Saramacca heeft geen materiaal om asdruk trucks te controleren 

Wegen worden kapot gereden door zware zandtrucks

Na de vele klachten van de bewoners van de ressorten Kampong Baroe, Jarikaba en Groningen over de deplorabele staat van bepaalde delen van de Saramaccaweg, de Mr.P. Chandishawweg en de Sidodadiweg heeft de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, op verzoek van het VHP-Assembleelid Rajendre Debie samen een bezoek gebracht aan de slechte delen van de Saramaccaweg nabij Hamburg waar de weg voor een groot deel onbegaanbaar en onveilig is geworden voor het normale verkeer. 

De auto’s op de weg ondervinden veel last van de ontstane situatie en vooral in de avonduren, zo bericht het Burger Informatie Centrum Saramacca.

Aangezien de asfaltwegen in het district ondermijnd worden door de grote zware zandtrucks vroeg het parlementslid aan de districtscommissaris waarom de politie niet optreedt tegen deze trucks die met asdrukken rijden over deze wegen die de wettelijk toegestane maximum asdruk van 8 ton ver te boven gaan, ondanks dat dit met borden op de weg is aangegeven. 

Hij gaf aan dat de grote zware zandtrucks op 10 en 12 wielen vol beladen een asdruk van boven de 12 en 14 ton hebben.  Ook de snelheid waarmee deze zandtrucks racen over de wegen in het district zonder trottoirs, is een bron van ergernis en vormt een groot gevaar voor andere weggebruikers.

De districtscommissaris zei dat deze zaak vaker besproken is met de Gewestelijke Politiecommandant, de Korpschef, de minister van Justitie en Politie, maar de reactie was dat zij niet kunnen optreden tegen deze zandtrucks, omdat de politie niet beschikt over equipment, zoals weegapparatuur, om de wet wat dit betreft te kunnen handhaven.

Als voorbeeld gaf de districtscommissaris aan dat door deze situatie, één van de zandputhouders zes asfaltwegen in het district kapot laat rijden tot grote ontevredenheid van de andere weggebruikers en burgers.

De districtscommissaris zei verder, dat vooral vanwege de zware regenval deze dagen, zij de zandputhouders gaat aanschrijven om conform de voorwaarden opgenomen in het verleende recht tot exploitatie van bouwmaterialen (opvulzand) de wegen waarover zand  wordt vervoerd te onderhouden en begaanbaar te houden in het belang van de vrijheid van het verkeer en de veiligheid. Hierop zal zeer streng worden toegezien.

Ook de snelheid waarmee deze zwaar beladen zandtrucks rijden over de wegen in het district is vaak aan de orde geweest in gesprekken met de Gewestelijke Politiecommandant.

error: Kopiëren mag niet!