Politie Henar houdt jongen (20) aan met kwie kwie en kwie kwie eieren

Na een achtervolging heeft de politie van het bureau Henar maandag 20 mei de 20-jarige G.S. op een bromfiets in de Ketanrijstweg aangehouden. De jongen kon in de kraag worden gevat, nadat agenten die dag omstreeks 18.00 uur de melding kregen dat een man kwie kwie eieren in het centrum van Groot Henarpolder verkocht. 

De politie stelde direct een onderzoek in en op de kruising van de Zilvervliesrijst- en de Rangoonrijstweg in Henarpolder, zagen de politieambtenaren G.S. op een bromfiets naderen. De bromfietser werd tot stoppen gesommeerd, maar negeerde dat en reed snel weg. De politie zette de achtervolging in en hield de bromfietser in de Ketanrijstweg staande. 

Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van een digitale weegschaal, kwie kwie en kwie kwie eieren. De aangetroffen digitale weegschaal, kwie kwie, kwie kwie eieren en de bromfiets van de verdachte werden in beslag genomen, waarna G.S. ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte G.S. hangende het onderzoek door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie doet een dringend beroep op de samenleving om zich bewust te zijn van het feit, dat het momenteel gesloten seizoen is voor kwie kwie. In deze periode is het verboden om kwie kwie te vangen, te bezitten of te verhandelen. Overtredingen hiervan zijn strafbaar, aldus de politie Regio West-Suriname.

error: Kopiëren mag niet!