UNICEF en anderen hielden Mental Health beurs in Nieuw Nickerie

UNICEF heeft zaterdag in samenwerking met het districtscommissariaat Nickerie en andere belanghebbenden zaterdag 18 mei een Mental Health Beurs gehouden als onderdeel van een grootschalig mentaal gezondheidsprogramma. 

Druk bezochte beurs

De beurs, die plaatsvond in het kader van het initiatief om de gemeenschapsbetrokkenheid te vergroten en het bewustzijn over mentale gezondheid te vergroten, trok een breed scala aan belanghebbenden en experts.

De beurs werd ook bezocht door de minister van Arbeid, Jeugdzaken en Werkgelegenheid  Steven Mac Andrew en Javier Cordoba, Program Manager bij UNICEF. 

De Mental Health Beurs bood een platform voor het delen van kennis, ervaringen en beste praktijken op het gebied van mentale gezondheid. Door middel van interactieve workshops, lezingen en informatieve stands kregen deelnemers de kans om meer inzicht te krijgen in mentale gezondheidskwesties en om waardevolle vaardigheden en strategieën te leren om deze uitdagingen aan te pakken.

Minister Steven Mac Andrew benadrukte het belang van dergelijke initiatieven en prees de inzet van UNICEF en andere betrokken partijen bij het aanpakken van mentale gezondheidsproblemen in de gemeenschap. Hij benadrukte ook de noodzaak van een alomvattende benadering om stigma’s te doorbreken en toegang te bieden tot passende ondersteuning en zorg voor iedereen die met mentale gezondheidsproblemen te maken heeft.

Beurs als teken van stap in de goede richting

Het succes van de Mental Health Beurs illustreert de groeiende erkenning van het belang van mentale gezondheid in de samenleving en onderstreept het belang van samenwerking tussen diverse belanghebbenden om een ​​positieve verandering teweeg te brengen. Door gezamenlijk actie te ondernemen, kunnen we bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen waarin iedereen de ondersteuning krijgt die ze nodig hebben om hun mentale welzijn te bevorderen.

error: Kopiëren mag niet!