Jamaicaanse minister op bezoek bij president Santokhi en de SLM

De Jamaicaanse minister van Handel en Industrie Aubyn Hill bezocht 16 mei president Chandrikapersad Santokhi en Surinam Airways (SLM, Surinaamse Luchtvaart Maatschappij). 

Beide landen willen de bilaterale betrekkingen versterken en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. De nadruk lag op het bevorderen van economische partnerschappen voor het welzijn van beide naties. 

Santokhi en Hill wisselden breedvoerig van gedachten over verschillende aspecten van handel, industrie en investeringen. 

President Santokhi benadrukte de cruciale rol van partnerschappen in de private sector bij het stimuleren van economische groei en bevestigde de toewijding van Suriname aan het stimuleren en onderhouden van nauwe samenwerkingsverbanden. Volgens hem wordt door deze ontmoeting de gezamenlijke inzet van beide landen om economische vooruitgang te stimuleren versterkt.

De toekomstplannen omvatten onder meer het stimuleren van import- en exportactiviteiten en de ontwikkeling van luchtverbindingen tussen Suriname, Guyana, Jamaica en Brazilië. Deze verbindingen zullen niet alleen zorgen voor een vlotte handel tussen de vier landen, maar ook met andere landen. 

Minister Hill toonde zich optimistisch over de mogelijkheden voor Suriname om vooral de export te vergroten. Jamaica onderhoudt nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende Caricom-landen en streeft ernaar een soortgelijke relatie met Suriname te onderhouden. De Jamaicaanse regeringsfunctionaris noemde de export van rijst als een potentieel gebied waarop Suriname zou kunnen excelleren. 

De rode draad van het bezoek van de Jamaicaanse minister aan de SLM was het bespreken van kansen voor het vergroten van de regionale connectiviteit en de rol die de bestemming Jamaica en Surinam Airways hierin kunnen vervullen. SLM-directeur Steven Gonesh de samenwerking verder uitdiepen tegen de achtergrond van regionale connectiviteit, integratie en ontwikkeling zowel wat betreft passagiers- als vrachtvervoer. 

Partijen hebben afgesproken de diverse besproken ontwikkelingskansen nader te bestuderen waarna vervolgbesprekingen zullen worden ingepland.

error: Kopiëren mag niet!