Brazilië: In overstroomde zuiden van Brazilië heeft een geheime missie duizenden wapens verwijderd

Een groep vrijwilligers die mensen proberen te redden van de overstromingen in Zuid-Brazilië beweert dat ze is misleid om deel te nemen aan een operatie om enkele duizenden vuurwapens te verwijderen van de luchthaven van Porto Alegre, de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul.

Nicolas Vedovatto, een 26-jarige investeerder, vertelde The Associated Press dat hij en drie anderen via een WhatsApp-groep die was opgericht om vrijwilligers te verzamelen, erachter kwamen dat er hulp nodig was om kinderen te redden die waren gestrand op het ondergelopen vliegveld.

Ze boden hun steun aan en ontmoetten vervolgens op 7 mei bij een benzinestation een vrouw die zichzelf identificeerde als Vivian Rodriguez, vlak voor de geplande operatie, zei Vedovatto. Ze vertelde hen dat ze werkte voor de grootste wapenfabrikant van Brazilië, Taurus Armas, en dat ze geweren en pistolen zouden redden, om te voorkomen dat ze in handen van criminelen zouden vallen.

De operatie werd vorige week voor het eerst gemeld door UOL, een van de grootste online mediakanalen van Brazilië:

Vedovatto’s verslag werd donderdag voor het eerst gepubliceerd door ABC+, een nieuwswebsite in de staat Rio Grande do Sul.

error: Kopiëren mag niet!