Argentinië: Langpotige manenwolf keert terug in het wild

Argentijnse natuurbeschermers hebben een zeldzaam en ongewoon uitziend dier, een manenwolf, teruggezet in het wild rond Buenos Aires, met zijn lange zwarte poten en rode vacht lijkt het wezen op een vos op stelten of misschien met kniehoge laarzen.

De bedreigde soort, waarvan de natuurlijke habitat zich meestal in het hete noordoosten van het land bevindt, is langzaam naar het zuiden gemigreerd, wat volgens deskundigen verband hield met landontginning voor landbouw, jacht, opwarming van de aarde en extremer weer.

De Temaikén Stichting, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van wilde soorten, ontving de mannetjeswolf in december nadat hij verdwaald werd aangetroffen in Olavarría, een stad in de provincie Buenos Aires.

Na het uitvoeren van gezondheidscontroles en tests met behulp van cameravallen om ervoor te zorgen dat hij weer in het wild kon overleven, werd de manenwolf donderdag vrijgelaten in het deltagebied van de Paraná-rivier, waar eerder andere soorten van de soort zijn waargenomen.

error: Kopiëren mag niet!