Minister Nurmohamed: “Regulier onderhoud afgelopen tijd resulteert in verbeterde ontwatering”

“In de afgelopen tijd heeft er regelmatig onderhoud plaatsgevonden, zeker een keer per jaar. Dit resulteert in het sneller wegstromen van water. Dat merk je overal”, zo stelt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken desgevraagd tegenover Dagblad Suriname. Omtwatering is een van de grote prioriteiten van het ministerie.

“Wij investeren landelijk in diverse pompgemalen, klepduikers en sluizen. Voor dit jaar moeten de werkzaamheden binnenkort beginnen. De begroting is goedgekeurd in januari en na het bureaucratisch proces zijn we nu zo ver om de contracten te tekenen, stelt de minister. Er zijn nog enkele probleempunten, maar als we geduld betrachten zal de aanpak verder verbeterd worden.”

Volgens de minister worden geleidelijk aan gebieden die wateroverlast ondervinden structureel aangepakt. In de afgelopen dagen is er sprake geweest van flinke neerslag na een periode van lange droogte. Diverse wegen liepen en lopen onder water, maar het water trekt nu sneller weg, stelt de minister.

Het onderdirectoraat Natte Civieltechnische Werken houdt de recente ontwikkelingen nauw in de gaten. Vooral bij woningbouwprojecten wordt extra aandacht gegeven aan ontwatering. Dat geldt voor zowel Paramaribo=Noord, Wanica en andere districten, stelt de minister. 

De bewindsman beklemtoont dat er landelijk duurzame investeringen worden gepleegd. “We treffen voorzieningen die mee gaan voor de komende 20, 30 jaar.”

Er ligt bij het verlenen van bouwvergunningen volgens Nurmohamed nadruk op de juiste bouwvoorzieningen. Tot slot geeft hij aan dat er alles aan wordt gedaan, ondanks de weinige middelen die het ministerie heeft, om het werk voort te zetten.

error: Kopiëren mag niet!