Macht doet wat het beste is voor zichzelf: Zelfverrijking hoogste prioriteit

Ah, de almachtige macht, die zichzelf altijd weet te belonen, zelfs als de grote delen van het volk onder het minimumloon moeten leven. Het is werkelijk bewonderenswaardig hoe hooggeplaatste ambtenaren erin slagen om zichzelf meer geld toe te kennen, verpakt in mooie woorden zoals “synchronisatie van de verschillende machten.” Wat een prachtige term om simpelweg meer geld in eigen zak te steken.

De oppositie in De Nationale Assemblee (DNA) maakt natuurlijk politiek gebruik van deze situatie door het af te keuren en zo in te spelen op de gevoelens van de burgers. Maar laten we eerlijk zijn, deze oppositie, vooral de Nationale Democratische Partij (NDP), is niet meer dan een stel hypocrieten. Tijdens de regering-Bouterse wilden ze zichzelf en de ministers in 2018 een koninklijk loon geven. Maar Bouterse, de leider van deze “hypocrieten,” besloot plotseling dat het toch niet door moest gaan, omdat het volk het niet goed had. Hoe nobel!

Maar wacht, er is meer. Als een “dief in de nacht” hebben ze zichzelf vlak voor de verkiezingen van 2020 een verhoging toegekend met terugwerkende kracht in de miljoenen. Het volk bespelen is inderdaad een kunst, en deze politici zijn ware meesters. Ze weten precies hoe ze de sentimenten van de bevolking kunnen gebruiken voor hun eigen gewin.

En zo blijft de cirkel van zelfverrijking en schijnheiligheid draaien. Terwijl de gewone burger worstelt om rond te komen, zorgen onze machtige leiders ervoor dat hun eigen bankrekeningen goed gevuld blijven. Dus laten we applaudisseren voor deze uitmuntende vertoning van zelfbeloning en politieke manipulatie. Want als er één ding zeker is, is het dat de macht altijd zal doen wat het beste is voor zichzelf, zelfs als het volk eronder lijdt.

error: Kopiëren mag niet!