Echtpaar Mahabier-Chedi viert diamanten huwelijk

Het echtpaar Mahabier-Chedi vierde op 9 mei hun diamanten bruiloft te midden van hun kinderen en overige familie.

Hendrik Krishnedath Mahabier is geboren op 12 mei 1943 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van zeven kinderen waarvan hij het vierde kind is. Toen hij 21 jaar was reed hij als buschauffeur op de route Paramaribo-Lelydorp. Ook vervoerde hij schoolkinderen en heeft dit zo’n 44 jaren gedaan. Ook gaf hij zijn echtgenote de steun bij het vervaardigen en leveren van cocosolie. Zijn hobby’s waren voetballen. Heden ten dage is het kweken van kippen zijn dagelijkse bezigheid.

Chamely Chedi is geboren op 1 mei 1946 in het district Suriname. Zij is het oudste kind uit een gezin van twaalf kinderen. Nadat zei is gehuwd had ze de zorg over het gezin. Naast de zorg van haar gezin vervaardigde en leverde zij cocsosolie. Haar hobby’s zijn koken, kleding stukken stikken en dansen. In haar dagelijks leven houdt zei zich bezig met klein landbouw voor eigen gebruik.

Het huwelijk van het echtpaar werd door wederzijdse families gearrangeerd. Uit het huwelijk zijn drie dochters en drie zoons geboren. Ook is het echtpaar rijk aan veertien kleinkinderen  en zes achterkleinkinderen. Met trots zei het echtpaar heel erg gelukkig te zijn, omdat hun kinderen goed terecht zijn gekomen. Ook een vakantiereis naar Nederland is een blijvende herrinnering.

Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar het hindoe geloof en bezoekt de Krishna tempel.

Zij kregen 9 mei ook bezoek van ressortleidster Saskia Wirip die namens districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman de felicitaties overbracht aan het echtpaar. Het echtpaar mocht een ingelijste foto en een bloemstuk in ontvangst nemen. De middelen die bij zo’n mijlpaal horen werden overgemaakt op een bankrekening van het echtpaar, zo berichtte het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost.

error: Kopiëren mag niet!