Lauryn Hill maakt zeldzame verschijning in “The Tonight Show” met zoon YG Marley

Lauryn Hill maakte dinsdag 14 mei een zeldzame verschijning in “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” als muzikale gast.  Na een korte vertolking van ‘Ex-Factor’ bracht ze zoon YG Marley uit voor zijn nieuwste singles ‘Survival’ en ‘Praise Jah In The Moonlight’.

Aan het einde van de acht minuten durende set toonde Hill liefde aan Fallon, die zijn tienjarig jubileum viert als gastheer van ‘The Tonight Show’.

YG, wiens vader Rohan Marley is, bracht in december 2023 ‘Praise Jah In The Moonlight’ uit. De weggelopen hit, die een sample was van de ‘Crisis’-samenwerking van grootvader Bob Marley met de Wailers, belandde in verschillende hitlijsten over de hele wereld en verdiende een top 40-plaatsing op de Billboard Hot 100. De begeleidende clip voor het nummer bevatte een cameo-optreden van zijn moeder.

Zoals REVOLT eerder meldde, werd Hill gedwongen het resterende deel van haar “Miseducation of Lauryn Hill 25th Anniversary Tour” met The Fugees uit te stellen. Op sociale media noemde ze vocale spanning als reden en beloofde ze nieuwe data voor 2024.

“Zoals velen van jullie misschien weten, heb ik de afgelopen maand last gehad van ernstige vocale spanning. Ik heb elke show overleefd door de voorgeschreven prednison te nemen, maar dit kan schadelijk zijn voor het lichaam als het gedurende langere tijd in grote hoeveelheden wordt ingenomen”, onthulde ze.

“Om op de lange termijn een negatief effect op mijn stem en mijn lichaam te voorkomen, moet ik vrij nemen om echt stemherstel mogelijk te maken, zodat ik de medicatie volledig kan stopzetten.”

Aanstaande dinsdag 21 mei wordt The Miseducation of Lauryn Hill opgenomen in de Grammy Hall of Fame naast De La Soul’s 3 Feet High and Rising en albums van onder meer Guns N’ Roses en Donna Summer. Hill’s solodebuut, uitgebracht in 1998, piekte op nummer 1 in de Billboard 200 en won vervolgens vijf Grammy Awards.

error: Kopiëren mag niet!