India: Driedaags schrikbewind van aap zorgt voor paniek in dorp Salepur

Lokale bewoners in Salepur, Odisha (India), vrezen voor hun leven nadat een golf van aanvallen door een razende aap één persoon in het ziekenhuis heeft doen belanden en anderen ernstig gewond zijn geraakt

Het bijtende beest heeft de afgelopen drie dagen amok gemaakt. Het is nu zo gevaarlijk geworden dat dorpelingen nu weigeren hun huizen te verlaten uit angst door de aap te worden aangevallen, waarbij een van de gewonden in ernstige toestand in het ziekenhuis is opgenomen.

Een bron vertelde aan Kalinga TV: “Iedereen wordt gedwongen een stok in de hand te houden als hij of zij uit huis gaat. In een dergelijke situatie hebben de lokale bewoners de afdelingsfunctionarissen verzocht de aap zo snel mogelijk te vangen.”

Andere lokale media beweren dat overheidsfunctionarissen een plan proberen te bedenken om de woedende aap te vangen, maar er is nog niets bevestigd. De stad Salepur ligt aan de rand van de rivier de Chitroptala, die in 2020 vanwege apengerelateerde redenen de krantenkoppen haalde dankzij het netwerk van met primaten gevulde grotten die bezoekers trokken.

error: Kopiëren mag niet!