In bettingshop gokkende bewaker voor oplichting door politie Nieuw Nickerie opgepakt

Agenten van het politiebureau Nieuw Nickerie hebben donderdag 16 mei de bewaker S.D. (43) op zijn werkplek aan de Tamarindestraat ter zake oplichting aangehouden.

Tegen de man was donderdagavond 21 maart aangifte van oplichting gedaan door ene G.K. Volgens de aangever kwam S.D. op vrijdag 13 oktober 2023 zijn bettingshop aan de Wellingtonstraat binnen om te gokken. Nadat hij een groot geldbedrag in Surinaamse dollars had vergokt, gaf S.D. aan geen Surinaamse dollars meer te hebben, maar wel Amerikaanse dollars. 

Op een bepaald moment haalde de gokker een bundel Amerikaanse dollars tevoorschijn en vroeg de aangever om door te gaan met het gokken. De man bleef echter verliezen en het totale bedrag was inmiddels hoog opgelopen, waarop de aangever erop aandrong dat S.D. onmiddellijk moest stoppen met gokken. Daarbij beloofde S.D. dat hij de Amerikaanse dollars zou wisselen en de schuld in Surinaamse dollars zou betalen, maar hij hield zich niet aan zijn woord.

Ondanks meerdere telefoontjes van de aangever, bleef S.D. uitstellen en gaf steeds aan eind van de maand te zullen betalen, wat ook maar niet gebeurde.

De verdachte werd na zijn aanhouding ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte S.D. ter zake oplichting door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!