VP Brunswijk: “Directie EBS wordt opgeroepen voor uitleg ondanks dat mijn broer er directeur is”

De directie van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) onder leiding van Leo Brunswijk, de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, wordt opgeroepen door de regering om de inmiddels geëscaleerde kwestie rond het ontslag van de bondsvoorzitter te bespreken. Het maakt volgens de vicepresident niet uit dat zijn jongere broer toevallig directeur is. De leden van de EBS-bond OWOS (Ogane Werknemers Organisatie Suriname) willen dat het ontslag van bondsvoorzitter Marciano Hellings wordt teruggedraaid. 

Hellings is eerder deze week door de EBS-directie op staande voet met ontslag gestuurd. Hem wordt verweten bedrijfsgeheimen te hebben doorgespeeld aan tweelingbroer Raoul Hellings, activist bij onder andere de Organic Movement en inmiddels lid van de Nationale Partij Suriname. VP 

Brunswijk heeft woensdag voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers vergadering kort de pers te woord gestaan. Volgens hem zal de regering de kwestie bespreken. Ook wordt de EBS-directie voor uitleg en verantwoording geroepen. De leden van de EBS-bond hebben woensdag op het Kabinet van de Vicepresident een motie ingediend. Vicepresident Brunswijk gaf aan dat nagegaan zal worden of het ontslag gerechtvaardigd is.

Hij gaf aan de zaak ook in de regeringsraad, die wordt voorgezeten door president Chan Santokhi, te zullen bespreken. Vermeldenswaard is dat de bond het vertrouwen in de EBS-directie, aangevoerd door Leo Brunswijk, heeft opgezegd. De jongere Brunswijk was eerder president-commissaris bij het bedrijf en heeft om de hoogste functie bij het bedrijf te verkregen afstand gedaan van andere functies die hij vervulde.

error: Kopiëren mag niet!