“Mama, wij hebben geen Moederdag presentje gemaakt op school, ik vind het niet leuk”

“Mama, wij hebben geen Moederdag presentje gemaakt op school. Ik vind het niet leuk, omdat wij elk jaar samen met de juf op een creatieve manier iets voor onze moeders maken”, aldus de 10-jarige Chloe aan haar moeder. 

De moeder vertelt aan de redactie van Dagblad Suriname: “Ik merk wel dat de sfeer niet meer als vroeger is als ik terugblik naar mijn kindertijd. Elk jaar, bij elke nieuwe klas vanaf de kleuterklas wat ik mij nog kan herinneren, bracht ik materiaal naar school en voerde opdrachten uit. Ik was altijd zo blij om een werkstuk te maken en elke keer was mijn moeder blij. Als kind voelde ik mij zo trots.”

Mogelijk kon haar dochterje nu geen presentje maken, omdat het onderwijs de dagen voor Moederdag werd getroffen door actievoerende leerkrachtenn en er minder uren les werd gegeven. 

Chloe: “Ik heb toch zelf iets moois geschreven en een gekleurd blaadje gemaakt en aan mijn moeder gegeven. Ik weet dat mijn moeder tevreden is met alles wat zij krijgt. Als ik groot ben en een goed werk heb, ga ik haar alles teruggeven wat ik kan en wat ze wil. Ze is alles voor mij. Ook zal ik gehoorzaam zijn. Soms ben ik een beetje ondeugend, maar ik ga proberen.”

CS

error: Kopiëren mag niet!