Lions Club Wanica voert succesvol project uit met VG Himmat in 5 inheemse dorpen

Lions Club Wanica (LCW) benaderde de Nederlandse Vriendengroep Himmat (VG Himmat) die elk jaar spullen brengt naar Suriname, zoals medische apparatuur, verzorgingsartikelen, medische hulp voor mensen met een lichamelijke beperking, luiers, kinderspullen en nog veel meer, allemaal voor verschillende doeleinden. Deze spullen worden verkregen via donaties, voornamelijk uit Nederland en Europa.

VG Himmat was lange tijd op zoek naar een organisatie die haar kon helpen om hun spullen ook naar de afgelegen gebieden van Suriname te brengen, naar zeer kansarme dorpen. Deze dorpen worden vaak overgeslagen vanwege logistieke uitdagingen, tijdsbeperkingen en gebrek aan netwerk.

Alle spullen die LCW van VG Himatt heeft ontvangen, zijn voornamelijk gedoneerd aan bewoners van het binnenland. Uiteraard komen alle bewoners van de Surinaamse grondgebieden in aanmerking, vooral degenen die dringend hulp nodig hebben.

Voor dit keer zijn de inheemse dorpen Kleine Powakka, Powakka, Redi Doti, Piette Kondre en Cassipora in het district Pata opgezocht waar LCW spullen heeft overgedragen. 

LCW vindt deze geste van VG Himatt en uiteraard de samenwerking erg bijzonder. 

  • Lions Club International erkent wereldwijd de toenemende uitdaging om projecten zelfstandig uit te voeren vanwege de economische situatie. Daarom moedigt Lions Club International het aan om samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere groepen, zoals NGO’s, vrijwilligersorganisaties en individuen die dezelfde waarden en normen delen. Deze partnerschappen zullen onze capaciteit vergroten om effectief bij te dragen aan gemeenschappen over de hele wereld, zelfs te midden van economische beperkingen.

error: Kopiëren mag niet!