Bewaker Ogane betrapt 56-jarige koperdief op heterdaad

Bewakers van het bedrijf Ogane aan de Bethesdaweg hebben zaterdagochtend 11 mei rond kwart over een een dief op heterdaad betrapt en hadden aangehouden.

Volgens een verklaring van een bewaker die ter plaatse werd aangetroffen door agenten van politiebureau Livorno, kreeg hij kort daarvoor een melding vanuit het gedeelte van het bedrijf dat kort geleden was afgebrand. Op dat gedeelte van het terrein bevinden zich aluminium en koperen restanten. Bij een controle in de omgeving van de afgebrande containers, trof hij een man aan die zich in een goot schuil hield.

Nadat hij de man ter verantwoording riep viel die hem met een houwer en een balk aan. Hij bewapende zich met een mes en raakte in een worsteling met de man. Twee collega’s losten enkele waarschuwingsschoten. Tijdens de worsteling liep de man een snijwond in de buikstreek op en viel daarna op de grond. In bijzijn van de politie werd de bewaker ook nog met de dood bedreigd. 

In de directe omgeving werden een cutter, een lange broek en een rijstzak inhoudende koperen draden aangetroffen. In een ingeschakelde ambulance werd de man, de 56-jarige M.J., naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo afgevoerd. Na medisch te zijn behandeld werd de man na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De politie van bureau Livorno zet het onderzoek in deze diefstalzaak voort.

error: Kopiëren mag niet!