VHP: Dank en hulde aan Surinaamse moeders

Elk jaar op de tweede zondag in mei vieren wij in Suriname traditioneel Moederdag, een speciale dag naast alle dagen, waarop eenieder op eigen wijze dankbaarheid, respect en liefde toont aan de moeder of de moederfiguur in zijn of haar leven. Niet voor niets wordt er gezegd dat de moeder de hoeksteen vormt van het gezin, zij is immers binnen het gezin een bron van onvoorwaardelijke liefde en kracht. Het is dan ook heel belangrijk om op deze dag stil te blijven staan bij de rol van de moeder als stuwende kracht binnen het gezin. Zeker in tijden van grote uitdagingen staat de moeder steeds onbaatzuchtig en moedig, geheel ten dienste van haar gezin. 

Maar wat maakt de moeder zo speciaal? 

Moederliefde is grenzeloos, onvoorwaardelijk en ondeelbaar. Een moeder zal onder alle omstandigheden er steeds alles aan blijven doen om het beste te  maken van haar kinderen. Ook onder de huidige omstandigheden in ons land, waarbij moeders zich soms voor grote uitdagingen geplaatst zien, merken we dat onze moeders zich steeds op de beste wijze van hun moederlijke taken kwijten. 

Het is om deze reden dat de VHP ook dit jaar dank en hulde wenst uit te brengen aan alle hardwerkende en liefhebbende moeders, die zich dagelijks zonder klagen, met veel toewijding en moed inzetten voor hun gezin. Hierbij willen wij de nadruk leggen op de vele éénoudergezinnen, waarbij de moeder steeds optreedt als voornaamste kostwinner, opvoeder en eerstelijnsverzorger. Het is dan ook heel belangrijk dat wij als samenleving bewust worden van de bijzondere plek die de moeder inneemt bij het opvoeden, grootbrengen en opleiden van onze kinderen en dit ook daadwerkelijk erkennen op een dag als Moederdag. 

Laten wij er alles aan doen om onze moeders hierbij te ondersteunen, zeker zij die het zwaar hebben, zij die meerdere jobs erop na houden om te kunnen voorzien in de behoeften van het gezin. Laten wij ervoor zorgen dat wij hen bijstaan op de werkvloer, dat wij kansen voor hen creëren om zichzelf en hun gezin verder te ontwikkelen. Want dan zijn wij als land nog meer verzekerd van een goede toekomst, waarin onze kinderen zullen opgroeien tot waardige zonen en dochters, die op hun beurt weer een grote bijdrage kunnen leveren aan de verdere opbouw, welzijn en welvaart van ons land. Immers de jeugd is onze toekomst en het lot van onze jeugdigen ligt veelal in handen van de moeders.

Wij van de VHP zijn ons er terdege van bewust dat de leef -en werkomstandigheden nog niet ideaal zijn voor alle moeders. Echter zien wij dat wij als land steeds stappen vooruit maken. Er wordt door de huidige regering onder de krachtige leiding van President Santokhi steeds rekening gehouden met de meest kwetsbare moeders binnen onze samenleving. Zo zien we dat de verschillende uitkeringen waar met name de sociaal zwakkere moeders voordeel aan hebben, flink zijn aangepast. Ook worden de tarieven van nutsvoorzieningen voor de meest kwetsbare groepen in ons land, zo laag mogelijk gehouden. Wij roepen de regering echter op, om alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de bestaanszekerheid van alle moeders verder verbeterd wordt. 

Aan alle moeders zegt de VHP, gaat u door met het volbrengen van uw bijzondere taak als moeder, wij zijn u daar zeer dankbaar voor. Tot slot wensen wij de totale samenleving, maar in het bijzonder onze moeders, een fijne en gezegende Moederdag toe. 

Gran tangi ala mama, lobi nanga bogo blessi.

VHP

error: Kopiëren mag niet!