India: Air India Express annuleert meer dan 80 vluchten vanwege protest ziekmeldingen bemanning

Het personeel van Air India Express gaat massaal met ziekteverlof, uit schijnbaar protest tegen de arbeidsomstandigheden die de nieuwe eigenaar Tata Group oplegt. De budgetmaatschappij heeft tientallen vluchten moeten annuleren.

De luchtvaartmaatschappij kondigde donderdag 85 annuleringen aan, waarbij lokale media het massale ziekteverlof in verband brachten met de ontevredenheid van het personeel over het nieuwe aanwervings- en promotiebeleid dat werd ingevoerd nadat de noodlijdende nationale luchtvaartmaatschappij in 2021 werd geprivatiseerd en verkocht aan het Indiase conglomeraat Tata Group.

De verstoringen begonnen dinsdag, waarbij Air India Express meldde dat meer dan 90 vluchten getroffen waren, maar weigerde te specificeren of deze vertraagd of geannuleerd waren.

Een woordvoerder van Air India Express zei dat de luchtvaartmaatschappij “passende stappen heeft ondernomen tegen bepaalde personen”, maar gaf geen verdere details. “Hun acties hebben voor duizenden van onze gasten ernstig ongemak veroorzaakt”, zei de woordvoerder donderdag.

error: Kopiëren mag niet!