Oud-president Wijdenbosch en PL-leider Somohardjo vieren hun verjaardag

Paul Salam Somohardjo is donderdag 81 jaar geworden. Hij is al decennialang leider van de Pertjajah Luhur. Zijn verjaardag werd met een traditionele Javaanse dankdienst oftewel slametan gevierd bij het partijcentrum van de PL in Paramaribo. Alle leden en sympathisanten van de Pertjajah Luhur waren daarbij uitgenodigd. 

De politicus werd in Paramaribo geboren op 2 mei 1943. Somohardjo, die bekendstaat als Sómo, heeft diverse functies bekleed in zijn carrière. Hij was onder andere jarenlang parlementariër, minister en voorzitter van de Nationale Assemblee. Hij was ook onderdeel van het verzet tegen het militaire bewind in de jaren tachtig. 

Ook oud-president Jules Wijdenbosch vierde donderdag zijn verjaardag en werd 83.

Hij kreeg de felicitaties van president Chan Santokhi. President Santokhi gaf aan, dat Wijdenbosch hem voorziet van waardevolle inzichten en adviezen die bijzonder gewaardeerd worden. Wijdenbosch was van 1996 tot 2000 hij president van het land. De brug over de Surinamerivier tussen Paramaribo en Meerzorg draagt zijn naam. 

Wijdenbosch lanceerde vorig jaar een nationale politiek-bestuurlijke denkgroep. Het zou gaan om een puur particulier initiatief. Hij heeft ook een boek uitgegeven over zijn ervaringen in de politiek en pver een toekomstvisie. Wijdenbosch was eerder van 1987 tot 1988 premier; een functie die met de Grondwetsherziening van 1987 werd vervangen door die van vicepresident. In 1991 was hij van januari tot september vicepresident. 

error: Kopiëren mag niet!