Enkele filialen Republic Bank gesloten vanwege tekort aan personeel door vakbondsactie

De Republic Bank heeft vandaag, vrijdag 3 mei, bevestigd dat er in bepaalde filialen sprake was van een ongewone afwezigheid onder het personeel vanwege een actie onder de medewerkers. Als gevolg hiervan zijn de filialen aan de Van ’t Hogerhuysstraat en Kernkampweg gesloten voor het publiek, zo meldt de bank.

De overige filialen hebben het moeten doen met minder medewerkers dan gewoonlijk, maar hebben getracht de klanten te kunnen helpen met het afwikkelen van hun bankzaken. De ATM’s zijn volledig operationeel en de klanten worden aangemoedigd gebruik te maken van al de elektronische diensten. 

‘Eventuele actie vanwege cao-onderhandelingen is voorbarig’

De Bank bevestigt ook, dat de lage opkomst van het personeel, een gevolg is van de onderhandelingen met de bond over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Ofschoon de Bank geen direct verband legt tussen de actie van het personeel en de lopende salarisonderhandelingen, noemt zij elke zodanige actie voorbarig en extreem, gelet op het feit dat de onderhandelingen nog gaande zijn. 

De Algemeen Directeur van de Bank, Brian Alleyne, spreekt zijn waardering uit voor de vele loyale medewerkers die de klanten vandaag van dienst zijn op de filialen en verzekert alle klanten dat het een hoge prioriteit is van Republic Bank ervoor te zorgen dat zij kunnen blijven beschikken over de diensten. 

Hoewel het mogelijk is dat enkele klanten enig oponthoud ondervinden in bepaalde filialen, verzekert Alleyne de klanten dat al het mogelijke wordt gedaan om het ongemak tot een minimum te beperken.

error: Kopiëren mag niet!