“De shoot bleek hectisch te zijn en de arme Sushmita viel op een gegeven moment zelfs flauw, maar de beelden waren onze moeite waard”, schreef Ritu Kumar. Sushmita Sen, die in 1994 tot Miss Universe werd gekroond, deed datzelfde jaar een iconische fotoshoot voor de Taj Mahal. Ontwerper Ritu Kumar deelde een video uit de archieven met de bovengenoemde shoot van Sushmita Sen.
Ritu Kumar ondertitelde de video: “Sushmita Sen’s Miss Universe Photoshoot.” De topontwerper deelde meer details over de video en schreef: “In 1993 sloot ik een deal met het Miss India-team om kleding voor de deelnemers te ontwerpen. In 1994 won Sushmita Sen de Miss India-titel en won vervolgens de Miss Universe-titel in de VS. Dit was een historisch moment en ik vond het geweldig om deel uit te maken van mijn deal met Miss India om kleding voor de deelnemers te maken. Ik kreeg de taak om haar garderobe te creëren terwijl ze door de VS toerde en ik begon haar pakken te sturen, gemaakt van bandhani en zardozi, kurta-pyjama’s en sari’s, die allemaal heel goed werden ontvangen.”
Ritu Kumar beschreef wat er vóór de shoot gebeurde en hoe ze er later in slaagden de shoot te verslaan met een roze sari die Sushmita droeg. Ze vertelde ook dat Sushmita Sen flauwviel tijdens de shoot.
“Toen ze na de tournee in Delhi landde, kreeg ik een paniekerig telefoontje om naar het Taj Palace te komen. Toen ik daar aankwam, hoorde ik dat het team de volgende dag een shoot buiten de Taj Mahal had gepland, maar de kleding die ze kregen was korte broeken en t- shirts – te krap om buiten een mausoleum te dragen! Dus ’s avonds openden we de winkel en vonden een roze sari en veranderden snel een blouse. We hadden ook een aantal andere belangrijke stukken in handen en binnen enkele uren waren we klaar voor de shoot. De shoot bleek hectisch te zijn en de arme Sushmita viel op een gegeven moment zelfs flauw, maar de beelden waren onze moeite waard”, aldus een fragment uit de post van Ritu Kumar.
De ontwerper sloot de post af met de volgende woorden: “Tot nu toe denk ik aan haar in die roze sari met een kroon en het personeel van de UP-politie om ons heen klapt van trots! Deze afbeeldingen werden overal in de belangrijkste publicaties van het land verspreid, met credits aan ons en, nog belangrijker, voor de wevers.”