VS: ‘Help’ gevormd met palmbladeren redt drie mannen van eilandje Stille Oceaan

De Amerikaanse Kustwacht heeft dinsdagavond drie mannen gered die waren gestrand op het eilandje Pikelot, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Micronesië in de Stille Oceaan. De drie zaten al meer dan een week vast en konden gelokaliseerd worden dankzij een groot ‘help’-signaal van palmbladeren, melden Amerikaanse media.

De drie veertigers, ervaren zeelui, waren op 31 maart vertrokken van het eiland Polowat, op bijna 185 kilometer van de plek waar ze werden gevonden. De mannen strandden op Pikelot nadat hun zeilboot schade had opgelopen en de motor van hun boot het had begeven.

De batterij van hun radio-apparatuur was bovendien op, waardoor ze geen hulpsignaal konden uitsturen.

Zes dagen later kreeg de Kustwacht in Guam een oproep van een familielid, die liet weten dat haar drie ooms niet naar huis waren teruggekeerd. De Kustwacht en de marine startten meteen een zoekactie in een gebied van meer dan 144.000 vierkante kilometer.

Uiteindelijk kon een vliegtuig de drie mannen acht dagen nadat ze waren verdwenen lokaliseren, omdat ze in het groot ‘help’ hadden geschreven op het strand, met behulp van palmbladeren. Ze hadden al die tijd overleefd op kokosnoten.

error: Kopiëren mag niet!