Schoolvervoer (regulier- en avondvervoer) maandag 15 april gegarandeerd – Vakantievervoer wel een probleem

Komende week starten de scholen en er zijn geluiden in de samenleving, dat de busvervoerders niet zullen rijden als er niet uitbetaald wordt. Antonius Poki, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), geeft in een reactie tegenover de redactie van Dagblad Suriname aan, dat er twee vormen zijn van vervoer bij onderwijs. De eerste is regulier- en avondvervoer, en de tweede is vakantievervoer.

“De eerste geschiedt op dagbasis en de tweede op kwaartaalbasis. Het probleem waarmee wij zitten nu is vakantievervoer. Als men niet stort kunnen we de leerkrachten niet terugbrengen naar hun standplaats. Maar ten aanzien van regulier vervoer heeft men de mogelijkheid tot 17 april om te betalen. Dus 15 april beginnen we normaal”, zegt Poki.

Er zijn ook geluiden, dat leerkrachten die werkzaam zijn in het binnenland, terughoudend zijn om terug te keren naar hun standplaats vanwege de aanhoudende droogte, die een tekort aan voedsel en water heeft veroorzaakt.

De redactie heeft geprobeerd verschillende leerkrachten te spreken over deze situatie, maar heeft vooralsnog geen duidelijk beeld kunnen krijgen, aangezien leerkrachten wat terughoudend lijken te zijn om hierover te praten.
SK

error: Kopiëren mag niet!