Beschadigde beveiligingscamera’s Wijdenboschbrug nog steeds niet hersteld

De beschadigde beveiligingscamera’s op de Wijdenboschbrug zijn nog steeds niet hersteld. De mast waaraan de camera’s waren bevestigd werd in december 2021 door een truck van de EBS, die een lantaarnpaal vervoerde, beschadigd. Tijdens 

de openbare vergadering vorige week in de Nationale Assemblee is door het lid Roy Mohan (VHP) bijzondere aandacht hiervoor gevraagd. De Wijdenboschbrug is een strategische locatie, en de camera’s hebben een belangrijke veiligheidsfunctie. Tijdens de debatten over de ontwerpwet Instelling Verkeersautoriteit kwam het onderwerp van verkeersmeubulair aan de orde. Die verkeren volgens Mohan op bepaalde belangrijke verkeerspunten in slechte staat of ontbreken helemaal. Onder meer wees hij op belijningen op de wegen en wegmarkeringen zoals bij verkeersdrempels. Vooral in de avond vormt de afwezigheid van wegmarkeringen een ernstig gevaar voor weggebruikers.

Harriet Ramdien (VHP) ergert zich aan het feit dat de beschadigde beveiligingscamera’s nog steeds niet hersteld zijn. Zij vindt dat de EBS als veroorzaker de schade zou moeten herstellen. Dat het nog niet is gebeurd vindt het lid heel erg. Het gebeurt vaak dat veroorzakers van schade aan infrastructuur langs de weg ermee weg komen. Zij vindt dat burgers die schade aanrichten aan het wegmeubilair of andere infrastructurele voorzieningen moeten opdraaien voor de schade. 

Ramdien vraagt ook aandacht voor slachtoffers van verkeersongevallen. Die worden volgens haar aan hun lot overgelaten. Zij raken invalide of arbeidsongeschikt en zijn voor financiële steun aangewezen op sociale zaken. Dat er een Slachtofferfonds gaat komen, vindt het Assembleelid heel goed.  

SS

error: Kopiëren mag niet!