Suriname: Rijk aan water, arm in export

Ondanks dat Suriname behoort tot de top 5 landen met de grootste natuurlijke waterreserves ter wereld, blijkt het land niet in staat op grote schaal water te exporteren. 

Er zijn tal van suggesties gepasseerd, maar tot op heden is er geen enkel bekend internationaal bedrijf overtuigd om hieraan mee te werken. 

Een poging tijdens de regering van de voormalige president Desi Bouterse door het bedrijf Flex Tank om zoetwater middels de ‘waterzak’-techniek naar Barbados te exporteren, faalde jammerlijk. De belofte om 50 miljoen euro te investeren, bleef een droom.

Clair W., een hydratiespecialist, onderstreept het belang van water voor het menselijk lichaam en de essentiële behoeften. Uitdroging kan fataal zijn, gezien water cruciaal is voor het uitvoeren van basale lichaamsfuncties zoals temperatuurregulatie en afvalverwijdering. Dorst signaleren is vitaal en preventie van uitdroging is essentieel, vooral bij risicogroepen zoals kinderen, ouderen, personen met gezondheidscondities, en zwangere of borstvoedende vrouwen.

De noodzaak voor een adequate dagelijkse waterinname is evident, maar de hoeveelheid hangt af van de individuele levensstijl. Bij milde tot matige uitdroging volstaat water, maar in ernstige gevallen kan een orale rehydratieoplossing noodzakelijk zijn. Het belangrijkste blijft aandacht te schenken aan het lichaamssignaal van dorst en adequaat te reageren om uitdroging te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!