Noodzakelijk dat overheid optreedt tegen kopen en verkopen van rijbewijzen

ABOP/PL-fractieleider Obed Kanapé gaf onlangs tijdens de behandeling van de Wet instelling Verkeersautoriteit in De Nationale Assemblee aan, dat niet alleen het curriculum van de rijscholen belangrijk is, maar dat controle noodzakelijk is over de rijscholen die er bestaan. Dit, omdat men vaak hoort dat er rijbewijzen worden gekocht en verkocht. Volgens hem is het belangrijk dat er wordt opgetreden als er fouten worden gemaakt of als de integriteit van deze rijscholen een onderwerp van de samenleving wordt.

In 2015 heeft toenmalig minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, ook haar bezorgdheid geuit over het verkopen van rijbewijzen. Zij maakte zich vooral zorgen over de zware aanrijdingen in het verkeer. Anno 2024 is de situatie ook niet veel veranderd. Niet alleen buitenlanders zouden rijbewijzen kopen, maar ook lokale bewoners. 

De redactie verneemt, dat vooral jonge mensen het snel en makkelijk vinden om een rijbewijs te kopen. De bedragen voor het kopen van rijbewijzen zouden variëren tussen de SRD 4.000 en SRD 10.000.

Het is zeer belangrijk, dat de overheid optreedt tegen het kopen en verkopen van rijbewijzen. Allereerst is het essentieel voor de verkeersveiligheid. Door ervoor te zorgen dat alleen gekwalificeerde bestuurders de weg op gaan, kunnen verkeersongelukken worden voorkomen. Daarnaast draagt het bij aan het handhaven van de integriteit en geloofwaardigheid van het rijbewijssysteem en de overheid zelf.

Door op te treden tegen deze praktijken laat de overheid zien dat zij zich inzet voor eerlijkheid, rechtvaardigheid en veiligheid op de weg.
SK

error: Kopiëren mag niet!