Jeff Bezos heeft 100 miljoen dollar cadeau gedaan

Amazon-oprichter Jeff Bezos, en zijn verloofde Lauren Sánchez, hebben $100 miljoen cadeau gedaan aan een gepensioneerde marine-admiraal en actrice Eva Longoria als onderdeel van de jaarlijkse prijs van de miljardair aan individuen die een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving.

De ster van Desperate Housewives en Bill McRaven, een veteraan en voormalig kanselier van het University of Texas System, hebben elk $50 miljoen gekregen om mensen in nood te helpen.

Bezos die een nettowaarde van ongeveer $ 200 miljard heeft lanceerde in 2021 de Courage and Civility Award om filantropen te steunen. Van Jones, een advocaat en CNN-commentator, en de veelgeprezen chef-kok en humanitair José Andrés waren de eerste ontvangers van de prijs. “We hebben verenigers nodig en geen lasteraars”, zei Bezos over de reden voor het lanceren van de prijs, voordat hij de eerste prijswinnaars bekendmaakte.

“Mensen die hard discussiëren en hard handelen voor wat ze werkelijk geloven, maar altijd met beleefdheid en nooit ad hominem-aanvallen. En helaas leven we in een wereld waar dit maar al te vaak niet het geval is.”

Sindsdien heeft countryzangicoon Dolly Parton de prijs van 2022 mee naar huis genomen, nadat ze via haar stichting Imagination Library $ 1 miljoen had gedoneerd aan Moderna’s Covid-19-vaccinonderzoek en boeken aan miljoenen kinderen.

error: Kopiëren mag niet!