Angela Bassett: “Ramp met cruiseschip 9-1-1 liet mij vochtig, nat en koud achter”

Herinneringen aan Black Panther kwamen weer op bij haar, “Het was verschrikkelijk!” De actrice vertelt PEOPLE hoe het was om de terugkeer van seizoen 7 van de ABC-show te filmen.

Angela Bassett heeft misschien een nieuwe Oscar in haar woonkamer staan, maar dat heeft haar niet gespaard van een zinkend schip. “Het was verschrikkelijk!” De actrice vertelt PEOPLE lachend over de drassige realiteit van de opnames van de première van seizoen 7 van ABC’s 9-1-1, die begint met een epische cruiseschipramp. In de aflevering gaan Bassetts veldsergeant Athena en haar echtgenoot Bobby (Peter Krause) van de politie “na vier jaar eindelijk op huwelijksreis”, zegt ze.

Maar dit is 9-1-1, en de zaken veranderen snel wanneer een passagier vermist wordt, piraten aanvallen en er een gigantische storm opdoemt. “In dat scenario, en zoals je je kunt voorstellen, is het allesbehalve ontspannend”, zegt de 65-jarige Bassett.

Voor het filmen van de komende ramp met drie afleveringen met afschuwelijke scènes die een eerbetoon waren aan The Poseidon Adventure, moest Bassett droog land inruilen voor een grote watertank. Het was niet allemaal slecht. “Het is erg oncomfortabel om de hele dag doorweekt, nat en koud te zijn. Ik hou van het werk dat ik hier doe. Het geeft veel voldoening”, zegt ze, terwijl ze opmerkt dat ze volgens het schema vaak het huis verlaat voordat de zon opkomt en terugkeert naar echtgenoot Courtney B. Vance en hun 18-jarige tweeling Bronwyn en Slater na het donker.

Daar komt een schuldgevoel bij kijken, geeft ze toe. “Maar ik hoop ook dat het resultaat daarvan is dat [mijn kinderen] een moeder, een vrouw, een zwarte vrouw zien die haar dromen verwezenlijkt en succes boekt”, zegt de ster. “Ze zullen zien dat hard werken loont. En ze zullen dat leven voor zichzelf hebben.’

error: Kopiëren mag niet!