JCI Unify Schenkt groene kennis aan kinderen met ‘Buy-a-Book for a Child’ project

Liefdadigheidsorganisatie JCI Unify heeft het ‘Buy-a-Book for a Child’ project, dat begon in 2023 en gestaag groeit, dit jaar voortgezet in het district Commewijne.

Elk jaar kiest JCI Unify een ander district om kinderen bewust te maken van duurzaamheid en hen de kracht van lezen te laten ervaren door de Groene Ambassadeurs. In een wereld geregeerd door technologie, verlicht JCI Unify de weg voor de toekomstige generatie met het inspirerende ‘Buy-a-Book for a Child’ Project.

In Commewijne werden enkele basisscholen, waaronder O.S. 1 Meerzorg en de Shri Vasudev, vrijdag 15 maart bezocht. 

Een hoogtepunt van het project was de introductie van het Groene Ambassadeurs-boek en bordspel in 2014, die niet alleen vermaak bieden maar ook bewustwording creëren over milieukwesties. Met kleurrijke illustraties en boeiende verhalen worden kinderen spelenderwijs betrokken bij duurzaamheid en milieubescherming met de 4 thema’s lucht, bodem, water en biodiversiteit.

In totaal werden 62 boeken geschonken, ook werd voorgelezen aan de kinderen. De boeken werden gedoneerd door JCI-leden. Het project werd gesponsord door Jamur Institute of Education and Advice en het bedrijf HEM Suriname. De commissie voor dit project bestond uit; Chandeni Lachamsingh, Shafora Esajas, Samentha Aarland, Shenaya Widjaja, Emelia Windzak en Karan Binda.

Het succes van dit project weerspiegelt niet alleen de toewijding van JCI Unify, maar ook de gemeenschapszin van Suriname. Samen werkt de organisatie aan het maken van verschil in het leven van kinderen. Met boeken in de hand en dromen in het hart, gaan de kinderen van Suriname een stralende toekomst tegemoet, dankzij de boeken van JCI Unify’s Green Ambassadors. 

error: Kopiëren mag niet!