Bewoners Nickerie klagen over gang van zaken rond afhalen ID-kaart 

Klachten hebben de redactie van Dagblad Suriname bereikt, dat het systeem dat wordt gehanteerd in Nickerie rond het afhalen van ID-kaarten nogal lastig wordt ervaren door bewoners. Gebleken is dat mensen die zijn opgeroepen om hun ID-kaart af te halen, dat bij een ander kantoor moeten doen dan het kantoor waar die is vervaardigd.

Sherryl, die werd opgeroepen om haar kaart in ontvangst te nemen, moest vanuit Nieuw-Nickerie naar de Oostelijke Polders reizen om daar haar kaart in ontvangst te nemen. Dit vernam ze pas op het moment dat ze was aangekomen bij het hoofdkantoor. 

Ze vraagt zich af waarom het afhalen van de kaart op een andere locatie moet geschieden. Het kost mensen ook nog eens extra geld om bijvoorbeeld met een taxi naar een ander kantoor te moeten reizen voor het afhalen van een ID-kaart.

De afdeling ID-kaarten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken heeft nog niet gereageerd op vragen van Dagblad Suriname over de klachten van inwoners van Nickerie over de gang van zaken rond het afhalen van ID-kaarten.

error: Kopiëren mag niet!