Medische Zending heeft geen geld

De Medische Zending heeft geen geld. De gezondheidszorg in het binnenland loopt gevaar. De bevoorrading van de poliklinieken met medicijnen en verbruiksartikelen kan niet adequaat gebeuren omdat er gewoon geen geld is om die aan te schaffen. De Medische Zending heeft voor dit jaar nog geen exploitatiekosten van de overheid ontvangen. De financiële middelen over het laatste kwartaal van vorig jaar heeft ze ook nog steeds niet ontvangen. 

De laatste overmakingen voor exploitatiekosten dateren van het derde kwartaal van vorig jaar. Niet alle middelen voor het derde kwartaal zijn overgemaakt. De situatie voor de gezondheidszorg in het binnenland is zeer nijpend.

Vorig jaar november heeft het Assembleelid Cherryl Dijksteel (VHP) in het parlement al de alarmbel geluid over de situatie met betrekking tot de gezondheidszorg in het binnenland. De situatie was toen al nijpend.

Gebrek aan financiële middelen de aanhoudende droogte, met als gevolg van lage waterstanden in de rivieren maken dat de beschikbaarheid en toegankelijkheid tot de gezondheidszorg in het binnenland ernstig worden belemmerd.

Nu vier maanden later lijkt de situatie voor de Medische Zending en de gezondheidszorg in het binnenland nauwelijks te zijn verbeterd. De Medische Zending heeft nagenoeg het hele binnenland als verzorgingsgebied.

SS

error: Kopiëren mag niet!