India: Indiase dierensmokkelaars gepakt in Thailand: rode panda en 86 andere wilde dieren gevonden in bagage

Op luchthaven Suvarnabhumi in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn zes Indiase burgers gearresteerd, omdat ze bijna 90 wilde dieren het land probeerden uit te smokkelen. Tot de dieren behoorden onder meer een rode panda en een katoentamarin-aap.

De Thaise douane hield het zestal aan en vond maar liefst 87 dieren in hun ingecheckte bagage. Onder meer varanen, vogels, slangen en de eerdergenoemde dieren waren compleet ingepakt in de bagage. De zes personen waren volgens The Guardian voornemens te vliegen naar Mumbai.

Op foto’s die vrijgegeven zijn door de douane zijn de rode panda, de katoentamarin-aap en een papegaai te zien.

De rode panda is bijzonder, omdat het een bedreigde diersoort is. Het is tevens zo groot als een huiskat, zij het met een beerachtig lichaam. Het beestje lag in een rieten mand.

De katoentamarin-aap is ook een bedreigde diersoort. De dierensmokkelaars hadden het aapje in een plastic doos gestopt. Slangen en hagedissen werden verpakt in stoffen zaken en plastic voedselbakken.

Mochten de zes verdachten schuldig worden bevonden, dan riskeren zij een celstraf van maximaal tien jaar. Thailand is een van de belangrijkste knooppunten voor illegale handel in wilde dieren, een markt ter waarde van miljarden dollars.

error: Kopiëren mag niet!