Regering bereikt staff-level akkoord met IMF

De regering heeft met het IMF (Internationaal Monetair Fonds) een staff-level akkoord bereikt over de vijfde kwartaal evaluatie van het economisch herstelprogramma.

Een technische missie van het IMF onder leiding van Anastasia Guscina oordeelt dat de uitvoering van het economisch herstelprogramma onder het Extended Fund Facility (EFF) goed loopt en dat alle gestelde doelen tijdens deze vijfde evaluatie zijn bereikt.

Het staff-level akkoord  zal nog de goedkeuring moeten verkrijgen van de IMF Raad van Bestuur. Nadat dit is gebeurd zal het IMF een bedrag van USD 62,5 miljoen overmaken naar Suriname. In totaal zal dan een bedrag van USD 326 miljoen door het IMF zijn overgemaakt als ondersteuning van het lopend economisch herstelprogramma. 

In een perscommunique naar aanleiding van het bereikte staff-level akkoord zegt de IMF technishe missie, dat de inspanningen van de regering om de economie te stabiliseren vruchten begint af te werpen. De inflatie vertoont een dalende trend en de verwachting is dat de economie dit jaar met 3 procent zal groeien.

Gewezen wordt op het belang van een verbeterde uitvoering van het sociaal programma. Het beschermen van de armen en kwetsbaren in deze moeilijke tijd van economische aanpassing is een prioriteit, zeggen de technische deskundigen van het IMF.

Klik op deze link om het IMF-persbericht te kunnen lezen.

error: Kopiëren mag niet!