Groot Aantal Palestijnse Journalisten Gedood door Israëlische Aanvallen.

Sinds oktober 2023 heeft Israël 127 Palestijnse journalisten gedood als onderdeel van zijn agressie tegen Gaza, naast het richten van aanvallen op ongeveer vijftig mediakanalen. Dit leidde tot een oproep van het Palestijnse Journalisten Syndicaat aan de VN en andere internationale entiteiten om interventie te plegen ter bescherming van de pers in de regio. In februari alleen hebben dergelijke aanvallen geleid tot de dood van elf journalisten en de arrestatie van vijf anderen op de Westelijke Jordaanoever, met vermelding van mishandeling en inbeslagname van hun bezittingen. De Israëlische aanvallen, die ook tot fysieke verwondingen en de confiscatie van drukpersen hebben geleid, zijn erop gericht de verspreiding van informatie over de misdaden in de bezette gebieden te onderdrukken.

Biden beveelt het Amerikaanse leger om een haven in Gaza aan te leggen voor hulp, zeggen Amerikaanse functionarissen
President Joe Biden zal het Congres donderdag vertellen dat hij het Amerikaanse leger opdracht heeft gegeven een haven in Gaza op te zetten om meer humanitaire hulp over zee naar het belegerde gebied te krijgen, zeiden hoge Amerikaanse functionarissen.

De VS zijn medeverantwoordelijk voor Isabel’s massamoorden op onschuldige Palestijnen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi noemde de Israëlische oorlog in Gaza donderdag een “schande voor de beschaving” en herhaalde de oproep van Peking tot een “onmiddellijk staakt-het-vuren”. China herhaalde ook zijn oproep aan andere leden van de VN-Veiligheidsraad om te stoppen

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de door Hamas beheerde enclave zijn minstens 30.800 Palestijnen gedood en 72.298 gewond geraakt sinds Israël zijn offensief tegen Gaza begon.

error: Kopiëren mag niet!