Manchester City Bereikt Kwartfinales Champions League na Overwinning op Kopenhagen

Manchester City heeft zich voor het zevende achtereenvolgende seizoen geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Champions League na een overtuigende 3-1 overwinning op FC Kopenhagen. Dit resulteerde in een 6-2 overwinning op aggregaat. Met doelpunten van Manuel Akanji, Julian Alvarez en Erling Haaland domineerde de Engelse kampioen de wedstrijd en liet de Deense kampioenen, ondanks een doelpunt van Mohamed Elyounoussi, kansloos over twee wedstrijden.

Pep Guardiola, de manager van City, gaf aan dat zijn team nu gezien wordt als een van de favorieten voor de Champions League, zeker na het succesvol winnen van het toernooi vorig seizoen. Het team heeft sinds 2018 geen Champions League-wedstrijd meer verloren in het Etihad Stadium en heeft nu als eerste team in de geschiedenis van de competitie in negen opeenvolgende thuiswedstrijden drie doelpunten of meer gescoord.

Guardiola prees de consistentie en het vertrouwen binnen het team en merkte op dat het succes een proces was dat tijd nodig had. Ondanks wijzigingen in het team met het oog op een belangrijke Premier League-wedstrijd tegen Liverpool, bleek Manchester City duidelijk superieur. Het team maakt zich op voor de loting van de kwart- en halve finales op 15 maart, als een team dat zowel in Engeland als in Europa moeilijk te verslaan is.

error: Kopiëren mag niet!