Bellingham en Vinicius Leveren Cruciale Bijdrage voor Real Madrid tegen Leipzig

In de UEFA Champions League-wedstrijd op 6 maart 2024 slaagde Real Madrid erin om RB Leipzig uit te schakelen en de kwartfinales te bereiken, dankzij een schitterende combinatie tussen Jude Bellingham en Vinicius Junior. Het duo zorgde voor het enige doelpunt van Real Madrid in de 1-1 gelijkspel, wat resulteerde in een 2-1 overwinning op aggregaat.

Bellingham gaf een perfecte steekbal op Vinicius die in de 65ste minuut de bal ongehinderd in de bovenhoek kon schieten. Leipzig’s Willy Orban wist drie minuten later de spanning terug te brengen met een doelpunt, maar het team van Carlo Ancelotti hield stand en verzekerde zich ondanks het sterke spel van Leipzig van een plek in de kwartfinales.

Coach Ancelotti gaf toe dat zijn team niet op zijn best speelde en sprak over de invloed van de psychologische druk op hun prestaties. Ondanks de moeilijke wedstrijd benadrukte hij het belang van het bereiken van de kwartfinales. Dit is het vierde opeenvolgende seizoen dat Real Madrid zich plaatst voor de kwartfinales van de Champions League.