Bigi Bravo hervat vaardiensten: Verlichting voor Kabalebo

Na een periode van tijdelijke stopzetting, die voor aanzienlijke frustraties onder de burgers van Kabalebo zorgde, zal de staatsboot Bigi Bravo haar vaardiensten hervatten. De onderbreking dwong inwoners over te stappen op kostbare particuliere vaartuigen voor het transport van hun waren, waaronder gascilinders en andere potentieel gevaarlijke goederen.

De situatie werd zo precair, dat pogingen om explosieve goederen samen met passagiers te vervoeren, door de politie werden afgeblazen uit veiligheidsoverwegingen, wat de druk op particuliere boothouders verder deed toenemen. Velen overwogen zelfs te stoppen met varen, een stap die ernstige gevolgen zou hebben gehad voor de gemeenschap.

Gelukkig kondigt de herstart van de Bigi Bravo diensten een einde aan deze periode van ongemak. Vanaf maandag 4 maart en vrijdag 8 maart zal de boot opnieuw varen tussen Nieuw Nickerie en Apoera, en vice versa. De kosten voor een tocht, inclusief busvervoer naar Nickerie, bedragen SRD 700 per persoon. Met deze herstart verzekert Bigi Bravo samen met twee particuliere boten, die ondanks het ontbreken van subsidie hun diensten blijven aanbieden, weer betaalbaar transport voor de burgers van en naar Nickerie.

Dit nieuws is zonder twijfel een opluchting voor de gemeenschap in Kabalebo, die nu weer toegang heeft tot betrouwbare en redelijk geprijsde transportdiensten.

error: Kopiëren mag niet!