Universiteitsstudenten teleurgesteld door zoveelste actie docenten

“Dit werkt zeer belemmerend en heeft verregaande gevolgen. Ruim een week ligt het onderwijsproces geheel lam”,  aldus Ivana, eerstejaars studente aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zij geeft aan dat het onderwijsproces abrupt werd opgeschort.

De Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) besloot eerder deze week na een ledenvergadering om van dinsdag 27 februari tot en met maandag 4 maart in beraad te gaan. Dit houdt in dat er geen onderwijs en daaraan gerelateerde toetsingswerkzaamheden, afstuderen en tentamens uitgevoerd worden. Een groot aantal studenten ondervindt hiervan last. 

Vooral op de campus aan de Leyweg, waar op de Faculteit der Medische Wetenschappen na alle faculteiten zijn gevestigd, is er een opmerkelijke rust.

“Eerder waren de Tap’ers in actie, nu docenten”, zegt Shailesh, student aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen. “Het is erg hinderlijk en op diverse momenten vinden door deze acties opstoppingen plaats in het leerproces.” 

Jeremy, ook student aan de universiteit, zegt; “Er is duidelijk een structureel probleem, het dient aangepakt te worden. Zo kunnen we niet verder. Opmerkelijk is dat de regering niets zegt hierover. Ik heb geen enkele minister of functionaris gehoord, die zich om ons bekommert.”

Het bestuur van de universiteit liet donderdag weten, dat zij van plan is om op zeer korte termijn in overleg te treden met de VWPU. Het bestuur zou vooral bereid zijn om samen met de VWPU tot een oplossing te komen, vooral vanwege het belang van de studenten.  

error: Kopiëren mag niet!